תסמונת טורט זו הפרעה נוירופסיכיאטרית, שבדרך כלל מופיעה בילדות. תופעה זו באה לידי ביטוי בטיקים מוטוריים וקוליים, ולצד התסמינים שלה ניתן לראות גם לא מעט תסמינים נלווים שהם רגשיים והתנהגותיים. בכתבה הבאה, החלטנו להסביר לכם כל מה שצריך לדעת על תסמונת טורט אצל ילדים בתור הורים מתמודדים וכל הסובב סביב נושאים אלו.
קצת רקע על טיקים
כאמור, טיקים הם חלק בלתי נפרד מתסמונת טורט. אך מהם בדיוק טיקים? ובכן, טיק זו מעין תנועה מוטורית או קולנית שהיא פתאומית. תנועה זו אינה קצבית, ובדרך כלל היא תהיה גם מהירה וחזרתית. בדרך כלל, טיקים מהם ילדים להם יש תסמונת טורט סובלים מהווים מעין חיקוי לאספקט מסוים מהתנהגויות אופייניות ונורמליות של בני אדם – כמו כחכוח בגרון, שיעול, צעקה וכדומה. טיקים כאלו בדרך כלל יהיו בלתי נשלטים, אך עם זאת לצד ניסיון ניתן לבלום אותם לאורך פרקי זמן משתנים.
מהי התדירות של הטיקים?
טיקים אצל ילדים להם יש תסמונת טורט בדרך כלל יופיעו בצורה מחזורית. כלומר, תדירותם, עוצמתם והאופן בו הם באים לידי ביטוי בכללי יכולים להשתנות לאורך שעות היום. מה כן יכול להגביר את הטיקים? תחושות של סטרס ולחץ, התרגשות יתרה ועוד – כל אלו בהחלט עלולים להגביר את האינטנסיביות של הטיקים. לעומת זאת , טיקים עשויים להיות מופחתים בזמן פעילות גופנית, עלייה בחום הגוף וצריכת אלכוהול. במהלך השינה הטיקים כמעט נעלמים לגמרי.
האם אפשר לטפל תסמונת טורט?
שליש מאלו הסובלים מהתסמונת המדוברת יוכלו לעבור ריפוי מלא, ואילו אצל שליש נוסף ניתן לראות דעיכה מסוימת באינטנסיביות של הטיקים לאורך זמן. לשם כך, עליכם כמובן לטפל בילדים שלכם אצל מקצוענים שזהו תחום ההתמחות שלהם. הדבר החשוב ביותר כאשר אתם ניגשים לטיפול בטיקים ובתסמונת טורט אצל הילדים שלכם הוא כמובן להיות קודם כל סבלניים איתם, וחלילה לא להאשים אותם על הטיקים שלהם. חשוב לזכור כי בהינתן לחץ ורגשות אשם הטיקים רק עלולים להחמיר, כך שזה לא פותר את הבעיה – אלא רק מחמיר אותה.