חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סוגי התמכרויות למשככי כאבים – תסמינים ודרכי הטיפול 

התמכרות למשככי כאבים נחשבת לאחת ההתמכרויות הנפוצות ביותר הקיימות כאשר מדובר על סוגי התמכרויות שונים. למעשה, תרופות לשיכוך כאבים מוגדרות בתור חומר או תרכובת חומרים שמטרתם העיקרית היא להקל על כאבים של מטופלים או לחילופין, על סימפטומים שונים הנובעים מהמחלה. מאחר וחומרים אלו הם חזקים מאוד, הגוף מפתח אליהם תלות בדרך קלה יחסית וזוהי הסיבה מדוע מדובר על אחת ההתמכרויות החזקות ביותר כאשר מדובר על סוגי התמכרויות שונים. אז איך ניתן לזהות התמכרות למשככי כאבים ומהן דרכי הטיפול בתופעה זו? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך כתבה זו. 

 

תסמינים של התמכרות למשככי כאבים

סוגי התמכרויות קשות שונים באים לידי ביטוי בדרך כלל בתסמיני גמילה. ובכן, כאשר מדובר על גמילה ממשככי כאבים, בהחלט קיימים מספר תסמינים שונים אותם ניתן לזהות. בדרך כלל, סוגי התמכרויות שכאלו מביאים איתם תסמיני גמילה של רעד בגוף, צמרמורות, הזעת יתר, כאבי שרירים ופרקים חמורים, סימני חרדה ודיכאון, שלשולים ועוד. נוסף על כך, במסגרת ההתמכרות לחומרים אלו צפויה גם פגיעה משמעותית בתפקוד החברתי של האדם, פגיעה אשר מביאה איתה בין היתר ריחוק מסוים מחברים ובני משפחה וכן גם פגיעה במסגרת התעסוקתית. 

 

אז איך נגמלים?

עבור סוגי התמכרויות הכוללים תרופות משככות כאבים, נהוג בימינו לערוך גמילה על ידי שימוש בכדורים מקבוצת האגוניסטים או האנטגוניסטים, זאת לצד טיפולי הרגעה שמטרתם העיקרית היא להפחית את תסמיני הגמילה הפיזיים והנפשיים כאחד. אולם, חשוב מאוד לציין כי אין די במרכז גמילה מוכר ומומלץ ובכדורים אלו על מנת לצלוח את תהליך הגמילה שכן, יש צורך לנהל מעקב מוקפד אחר כל משוקם על מנת לוודא כי הוא אינו יחזור על ההרגל הרע ויחווה מעידה, אם כי במקרים רבים למרבה הצער מעידות אכן מתרחשות מספר פעמים לאחר שאנשים עברו תהליך גמילה. אולם, במידה ואתם מכירים אדם שמתמודד עם התמכרות למשככי כאבים או סוגי התמכרויות אחרים, אסור לכם להרים עליו ידיים שכן, חמורה ככל שתהיה ההתמכרות – תמיד יהיה ניתן לערוך שיקום בהינתן המסגרת הנכונה. 

יעניין אותך גם: