חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אולטראסאונד מהו?

אנשים רבים בעולם המערבי נזקקים לעבור לפחות פעם אחת במהלך החיים שלהם, אם לא יותר, בדיקת אולטראסאונד. בדיקה זו, היא אחת מהבדיקות הנפוצות ביותר כיום, אשר משמשת גורמים רפואיים רבים למטרות רבות. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע חשוב ורלוונטי על בדיקות האולטרסאונד השונות – מה זה בדיקת אולטרסאונד? כיצד מבצעים בדיקת אולטרסאונד? ומה הן המשמעויות של תוצאות בדיקה זו?

מה זה בדיקת אולטראסאונד?

כאשר מדברים על בדיקת אולטראסאונד, מדברים למעשה על בדיקה רפואית, זאת בדומה לבדיקת בדיקת EMG, שהתפקיד שלה הוא לייצר תמונה של איברים בגוף האדם, זאת כאשר מדובר על בדיקה אשר מתבצע בעזרת גלי קול הנשלחים בתדירות גבוהה מאוד. בדיקת אולטראסאונד, היא בדיקה שמסייעת לנו לבדוק את הזרימה של הדם בוורידים ובעורקים השונים בגוף.

כיצד הבדיקה שונה מצילום רנטגן?

כאשר מסתכלים על השוני שבין בדיקת האולטראסאונד לבין בדיקות דומות כמו – CT, בדיקת רנטגן, וכיוצא בזאת, אזי שבדיקת האולטראסאונד היא בדיקה שלא דורשת שימוש בקרינה חזקה, קרינה שכזו יכולה לפגוע בחומר התורשתי שבתאי הגוף שלנו. בדיקת אולטראסאונד היא בדיקה חיצונית, כלומר, בדיקה אשר מתרחשת כאשר מכשיר המבצע את הבדיקה מונח על עור הגוף. אולם, ישנן כמה מקרים בהם בדיקת האולטראסאונד תהינה חודרנית ופולשנית, כאשר המכשיר מוחדר לתוך הגוף באופן פיזי.

באילו מקרים יש צורך במעבר של בדיקת אולטראסאונד?

בדיקת אולטראסאונד היא בדיקה מגוונת, אשר ניתנת לשימוש כיום בעולם הרפואי במקרים רבים ומגוונים. מבין המקרים האלה, ניתן למצוא את המקרים הבאים:

  • בדיקות שונות של העובר במהלך ההריון – לאורך כל ההריון, האישה עוברת סקירות ובדיקות אולטרסאונד מסוגים שונים, חלקן כחלק בלתי נפרד מסל הבריאותף כך שאין צורך להשתתף בבדיקות, או שהן נעשות בתשלום סמלי וחלק מחוץ לסל ואז עושים אותן באופן פרטי. מטרת הבדיקות היא לבדוק את תהליך ההתפתחות של העובר, לוודא כי הוא אכן תקין, לבחון את כלל האיברים ולאפשר לאישה להתקדם לשלבים הבאים בהריון.
  • אבחון של כיס המרה, או מחלות אחרות בבטן, גידולים במעיים ומערכת העיכול.
  • בדיקת זרימת הדם בגוף
  • בדיקה של תפקוד הלב
  • אבחון גידולים ומצבים דלקתיים שונים בגוף

היתרון המרכזי של בדיקות אלה בא לידיביטוי בכך שהן מספקות תוצאות יחסית מדוייקות בזמן אמת.

בכל אופן, את הבדיקות השונות ניתן לבצע או דרך קופות החולים, או באופן פרטי באחד המכונים הפזורים ברחבי הארץ. מה שאתם בעצם צריכים לבדוק זה האם הבדיקה מגיעה לכם ואם כן לבקש עבורה הפניה או טופס 17 בהתאם למה שצריך. חשוב לדעת, שיש מצבים בהם בדיקה זו איננה מספיקה ויש צורך לבצע בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת MRI, בדיקת רנטגן, בדיקת סי טי, בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקות צואה ועוד.

יעניין אותך גם: